Blogg

Massagemiljön, massage och miljön

2014-03-31

På Hela Dej i Åsen är miljön viktig på flera sätt. Att miljön i den lilla stugan känns trivsam, trygg, ren, lagom varm etc är något jag strävar efter. Men även att miljön, vår planet, inte påfrestas i onödan av verksamheten på Hela Dej i Åsen. Jag tar tacksamt emot synpunkter angående både miljö och miljö.

Jag är så tacksam för min arbetsmiljö och jag hoppas kunderna trivs lika bra som jag. Den lilla massagestugan ligger för sig själv på en tomt i utkanten av Karlsborg. Vid den här tiden på året hör jag fåglarna sjunga utanför och när solen lyser letar sig solstrålarna in genom gardinen i behandlingsrummet. Stugan är gammal, lite sned och vind på sina ställen och charmigt (beror på vem man frågar förstås :) ) sliten. Men det går fint att hålla värmen på vintern och sommartid är det ljuvligt att kunna öppna korsdrag.

Stugan är precis lagom stor. Hall, veranda (ej isolerad, men mysig på sommaren), kök, behandlignsrum, toa. En liten hall där jag och kunderna kan ställa skor och hänga ytterkläder. (Elementet under jackkrokarna uppskattas på vinterna eftersom jackan är varm när kunden ska gå ut efter behandling). Det lilla köket rymmer kassa, kontor, "väntrum" och en tvättmaskin bakom ett draperi. Egentligen har jag inget väntrum eftersom jag alltid har gott om tid mellan behandlingarna. Jag tycker det känns bra att slippa stressa mig själv och kunden. Ibland blir det ju lite prat efter behandlingen vid vattenstunden (kunder får alltid ett glas vatten efter massage)

 I behandlingsrummet finns en hörna med draperi där kunden får hänga av sig sina kläder inför massagen. Väl på massagebänken får man ligga med handdukar på de delar av kroppen som inte för tillfället masseras. Under den kallare tiden av året värmer jag handdukarna innan behandling och jag har även en uppvärmd vetekudde att lägga på kundens fötter.

 

Nyligen har jag köpt in nya handdukar i ekomaterial bomull/bambu. Härligt mjuka. Givetvis tvättar jag dem i parfymfritt, miljövänligt tvättmedel.Masserar gör jag med kallpressad, ekologisk sesamolja. Doften som jag tillsätter kommer från eteriska oljor. Ingen syntetisk parfym finns i stugan.

Inte i städprodukterna heller. Jag städar med miljövänliga rengöringsmedel och diskar med ekodiskmedel. På toan finns härlig, naturlig, ekologisk tvål från svenska Rosenserien samt handdukar i ekobomull. Här städas det givetvis också med ekoprodukter.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)