Blogg

Det finns doftljus och doftljus

2014-04-06

Det är så mysigt med levande ljus. En doft kan ytterligare förstärka mysfaktorn.....Eller inte!

Jag är stolt återförsäljare och lyrisk användare av underbara ekologiska sojavaxljus med naturliga doftämnen från me&friends. Tillverkade på Österlen . Sojavax har lång brinntid och är lätt att tvätta bort. De vackra glasen som ljusen levereras i kan därför lätt diskas och användas som dricksglas när ljuset brunnt ner. Dessa härliga doftljus finns i många dofter. Just nu har jag lavendel, Choklad, Vanilj och Nag Champa hemma. Alla doftar underbart.

Jag "tål" inte vissa dofter. När jag passerar doftljusavdelningen i vissa inredningsbutiker trycker det obehagligt i pannan. Om jag har minsta tendens till huvudvärk innan jag besöker butiken så kan jag inte gå i närheten av doftljusen. Jag känner likadant för parfymer och tvätt-, rengöringsmedel som doftar starkt. Jag är inte ensam:

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/allergikansla-kan-ha-andra-orsaker/

Även om du inte är doftkänslig så kan det vara viktigt att vara medveten om att doftljus med kemiskt framställda doftämnen kan vara skadliga för hälsan:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=527672

Det är inte bara doftämnena i ljusen som kan påverka hälsa och miljö. Paraffin är inte bra. Från och med nu blir det bara sterarin eller sojavaxljus för min del:

http://livinggreen.se/groena-tips/73-groena-tips/2253-hallbara-val-foer-ljusaelskare

 

Antal kommentarer: 1

2014-04-17 08:25:25 - Maria, www-hela-dej.se

Fick hem nya doftljus igår (inlove) Underbara!!! Dessutom har jag migränsäkrat dem. I förrgår hade jag migrän;(. Då stoppade jag näsan i de härliga ljusen från me&friends. Jag kände inget obehag :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)