Blogg

Yogamiljön. Yoga och miljön

2014-04-09

Yoga är centralt i både mitt privata liv och i företaget. För mig är yoga en livsfilosofi. Yoga är ett sanskrit ord som betyder förening (av kropp och själ). För mig handlar yoga om att vara i nuet, känna kroppen fokusera inåt och acceptera.  Att kroppen samtidigt blir mjukare, smidigare, starkare är ju en bonus. Med träning kan jag hitta in i mitt inre lugn i vilken stökig miljö som helst, men för att öva detta underlättar det med en bra yogamiljö.

Det känns fint att kunna ha yogakurser i Åsenstugan. Ett gammalt kapell, som flyttades från mellangatan till Åsen i slutet av 40-talet (?). Då var det en kyrkobyggnad och jag har faktiskt gått i söndagsskola här. Nu är det Åsens byförening som ansvarar för stugan. Den används till privata sammankomster, gemensamma aktiviteter för medlemmarna och jag hyr den för kurser. Den ligger på Kärnebäcksvägen i kanten av lilla Kärnebäckaskogen. Åsen känns för mig som ett mellanting av tätort och landsbygd och det är ganska lugnt och tyst och tyst (när det inte är skjutövningar på Kråk förstås- Eller när glassbilen är ute och kör ;) ). Vissa delar av året hörs min mammas får bräka i hagen utanför. Jag tycker det är charmigt.

Inne i stugan har Hildebrand smyckat väggar och tak med sina målningar. Det råder ett lugn här inne. Det är inte bara jag som känner det. Kursdeltagre brukar påpeka detta. Den gamla stugan är oerhört charmig och personlig, men inte så lätt att hålla värmen i på vintrarna.  Jag hanterar detta genom extra mattor på golvet, värmefläkt vid behov och gott om filtar att värma sig med. Yogan värmer ju givetvis upp också :)

Det finns yogamattor till alla kurdeltagare på plats, men man får givetvis ta med sin egen. Det finns mängder av yogamattor i olika prisklasser och med olika material. Jag har valt ECO-ION yogamatta från Myspirit för att den är tillverkad i ekomaterial, är snygg (enligt min smak) och är bra att yoga på. Den viktigaste aspekten är miljön. Klicka på bilden om du vill  läsa mer om Myspirit och  ECO-ION yogamatta:

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)